UITGEBREID ZOEKEN

Domaine Rotier Renaissance 2008 Gaillac AOC

Domaine Rotier
Renaissance 2008
Gaillac AOC

  • Mondvullende wijn met kracht en finesse, veel smaak en veel afwisseling in de smaak.
  • Prima alternatief voor Bordeaux-wijnen uit het betere segment.

Availability: Niet in voorraad

€ 14,95
  •  

Heeft een eigen plaats naast de goede Cahors- en Madiranwijnen en vormt een prima alternatief voor Bordeauxwijnen uit het betere segment (Cru Bourgeois en meer).

Wijn/spijs beschrijving:

Smaakkrachtige eet/diner-wijn met een behoorlijke tannine-presentie. Dus uitstekend te combineren met niet te mager rood vlees als entrecote, T-bone of rib-eye. Lamsvlees zal ook heel goed combineren. Harde kazen van de koe eveneens.

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

30% Duras, 40% Braucol en 30% Syrah.

Land

Frankrijk

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2011 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Kiezelhoudende terraswijngaarden aan de rivier de Tarn.

Vinificatie

September en oktober, zeer zonnig, zorgden voor een uitstekende rijping van de druiven. Deze werden tussen 29 september en 20 oktober binnengehaald. De mosten van de verschillende druivenrassen gisten uiteraard separaat op een temperatuur van 28°C. Het inweekproces neemt drie tot vijf weken in beslag en dat is zeer lang. Zolang er nog contact is met het vaste materiaal (vruchtvlees, schillen en pittten) worden er heel kleine hoeveelheden zuurstof toegediend (micro-oxygénation). De jonge wijn rijpt gedurende een jaar op Frans eikenhout (waarvan15% nieuw). Op 1 en 2 september 2010 is de wijn op fles gebracht.

Druiven

30% Duras, 40% Braucol en 30% Syrah.

Kleur

Massief zwartrood (de zwarte spiegel). Enorme kleurconcentratie.

Neus

Weelderige, mediterrane expressie met een goed waarneembare hoogwaardige houtinvloed. Gedroogde zwarte vruchten, zoethout, zwarte kersen. De ambitie en de concentratie zijn in het boeket goed herkenbaar, maar het blijft gedoseerd.

Smaak

Versmolten aanzet en een satijnen textuur. Heerlijk, tactiel mondcontact met een uitgebalanceerde materie met de juiste frisheid. Is in de neus het mediterrane herkenbaar, in de mondstructuur is er meer sprake van een koele oceaaninvloed. Mondvullende materie met kracht en finesse, veel smaak en veel afwisseling in die smaak. Beschaafd, coherent geheel.

Culinair

Smaakkrachtige eet/diner-wijn met een behoorlijke tannine-presentie. Dus uitstekend te combineren met niet te mager rood vlees als entrecote, T-bone of rib-eye. Lamsvlees zal ook heel goed combineren. Harde kazen van de koe eveneens.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2018

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

Heeft een eigen plaats naast de goede Cahors- en Madiranwijnen en vormt een prima alternatief voor Bordeauxwijnen uit het betere segment (Cru Bourgeois en meer).

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

N.a.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.