UITGEBREID ZOEKEN

Domaine Ostertag 2009 Riesling Fronholz Alsace a.c.

Domaine Ostertag 2009
Riesling Fronholz
Alsace a.c.

  • Grote karakterriesling met een gigantisch bewaarpotentieel
  • André: “on suce la pierre” (je zuigt op steen).

Availability: In voorraad

€ 25,50
  •  

Grote karakterriesling met een gigantisch bewaarpotentieel. Dankzij de generositeit van het zonrijke topjaar 2009 wat toegankelijker.

Wijn/spijs beschrijving:

Even verfijnde als grote dinerwijn: tartaar van rauwe, wilde zalm , sappige, blanke Bresse-kip in een romige truffelsaus. Paling in saus van zuring – Gerechten uit de Oosterse topkeuken waarbij men doorgaans, volledig onterecht, eenvoudige (onnozele) witte wijnen bij serveert.

Smaakprofiel:

Wit verfijnd, droog en intens smakend

Culinair:

Pikante gerechten (Orientaalse keuken) , Tapa's/anti-pasti , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

Riesling. Gemiddelde leeftijd 35 jaar – 6.000 stokken/ha

Land

Frankrijk

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2025

Inhoud

75cl

Bodem

Fronholz: zuidligging op het hoogste punt van de berg. Bodem: silicium, zand, quartz en dieper klei.

Vinificatie

De hele trossen worden zacht, zonder ontstelen of kneuzen pneumatisch geperst. Het sap van 100% rijpe, handmatig geoogste druiven vergist op roestvrijstalen cuves op een temperatuur tussen 12 en 20 graden. En dat duurt heel lang tot 8 maanden!

Druiven

Riesling. Gemiddelde leeftijd 35 jaar – 6.000 stokken/ha

Kleur

Bleek strogeel met de schakering filigraangoud.

Neus

Zeer nauwkeurige, minerale Rieslingexpressie zonder petroleumgeuren, licht rokerig en de gemalen steen; witte peper, mint, kruisbessen. Opnieuw ontroerend puur. De aandachtige proever krijgt meteen het idee: hier heb ik de essentie van de Rieslingdruif met een forse bodeminvloed in het glas.

Smaak

Versmolten en vloeiende aanzet met een voor deze druif opvallend zachte tot romige textuur. De zoninvloed van het jaar zorgt voor een uiterst subtiele zoetimpressie. Die het grote tegenspel vindt in de karakteristieke Rieslingfraîcheur dankzij de smaakvolle wijnzuren. Dit jaar wat zachter maar de mineraliteit en de fijnste pompelmosbitterheid binnen deze fascinerende materie zorgen voor een groots reliëf. Meer dan ooit contact met de stenen met een subtiel zilt effect. André: “on suce la pierre” (je zuigt op steen)

Culinair

Even verfijnde als grote dinerwijn: tartaar van rauwe, wilde zalm , sappige, blanke Bresse-kip in een romige truffelsaus. Paling in saus van zuring – Gerechten uit de Oosterse topkeuken waarbij men doorgaans, volledig onterecht, eenvoudige (onnozele) witte wijnen bij serveert.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2025

Alcohol

13,5%

Conclusie

Grote karakterriesling met een gigantisch bewaarpotentieel. Dankzij de generositeit van het zonrijke topjaar 2009 wat toegankelijker.

PDF Downloaden / afdrukken
93/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.