UITGEBREID ZOEKEN

Domaine Ostertag 2009 Pinot Gris Zellberg Alsace a.c.

Domaine Ostertag 2009
Pinot Gris Zellberg
Alsace a.c.

  • Grote dinerwijn met een volumineuze aanzet en een romige textuur.
  • De delicate zoetheid van het jaar, de tannineachtige, minerale stroefheid van de Grand Cru

Availability: Niet in voorraad

€ 29,50
  •  

Het is nog geen Grand Cru maar dit is Pinot Gris op het hoogste Grand Cru Niveau.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote en rijke dinerwijn: sappig en op lage temperatuur gegaard vleugelwild, biologisch kalfsvlees en scharrelgevogelte met gedoseerde gemberinvloeden, lauwwarme kreeft, terrine van lever. Kazen: blauwe kazen als Gorgonzola of Fourme d' Ambert, geen Roquefort.

Smaakprofiel:

Wit zeer krachtig en gastronomisch

Culinair:

Pikante gerechten (Orientaalse keuken) , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

Pinot Gris. 20 jaar oude stokken. Dichtheid 6500 stokken/ha

Land

Frankrijk

Alcohol

14.0%

Inzetbaarheid

2014 - 2027

Inhoud

75cl

Bodem

0,66 ha. Klei met kalksteen en zandsteensporen. Zuid-oost gelegen met een gemiddelde hellingsgraad.

Vinificatie

Handmatig geoogst in kleine kistjes. De hele trossen worden zonder ontstelen noch kneuzen zacht, pneumatisch geperst. Het aldus verkregen sap vergist op eikenhouten vaten van 225 liter waarvan 1/3 nieuw – 11 maanden opvoeding in contact met gistsporen zonder (!) batonnage en slechts 1 x oversteken.

Druiven

Pinot Gris. 20 jaar oude stokken. Dichtheid 6500 stokken/ha

Kleur

Krachtige strogele kleur met gouden glans. Puur goud.

Neus

Vers gebakken brood en licht gebrand (toasted) eikenhout van top kwaliteit. Een combinatie die we bij de grootste wijnen van de Chardonnay-druif als het summum ervaren. Dan kweepeer, acacia-honing, bloesemgeuren en de subtiele, frisse rokerigheid van de zondoorstoofde druiven. Fascinerend boeket, op hoog grand cru niveau.

Smaak

Versmolten en volumineuze aanzet en een romige textuur. Het tactiele mondcontact van de grote wijn. De delicate zoetheid van het jaar, de tannineachtige, minerale stroefheid van de Grand Cru, de nobele bitterheid ook. En dan die smaakrijke, sappige wijnzuren die deze rijke, opulente materie in balans houden.

Culinair

Grote en rijke dinerwijn: sappig en op lage temperatuur gegaard vleugelwild, biologisch kalfsvlees en scharrelgevogelte met gedoseerde gemberinvloeden, lauwwarme kreeft, terrine van lever. Kazen: blauwe kazen als Gorgonzola of Fourme d' Ambert, geen Roquefort.

Bruikbaar/houdbaar

2014 - 2027

Alcohol

14.0%

Conclusie

Het is nog geen Grand Cru maar dit is Pinot Gris op het hoogste Grand Cru Niveau.

PDF Downloaden / afdrukken
90/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.