UITGEBREID ZOEKEN

Domaine Ostertag 2009 Pinot Gris Fronholz Alsace a.c.

Domaine Ostertag 2009
Pinot Gris Fronholz
Alsace a.c.

  • Helemaal het profiel van de top op dit gebied, inclusief een monumentale frisheid.
  • Zeer grote eet/dinerwijn.

Availability: Niet in voorraad

€ 29,50
  •  

Vergeet alles wat u onder de naam pinot gris ooit geproefd heeft –

Wijn/spijs beschrijving:

Zeer grote eet/dinerwijn: – Saint Pierre uit de oven à la Provencale , zacht geroosterde kreeft. Exotische gerechten met pikante zoet/zout-contrasten. Romige kazen : van Reblochon tot Herve.

Smaakprofiel:

Wit zeer krachtig en gastronomisch

Culinair:

Pikante gerechten (Orientaalse keuken) , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

100% pinot gris – gemiddelde leeftijd 20 jaar.

Land

Frankrijk

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Fronholz: kleihoudende en quartz-houdende bodem, steile hellingen met een zuid-westelijke expositie

Vinificatie

Handmatig geoogst in kleine kistjes. De hele trossen worden zonder ontstelen noch kneuzen zacht, pneumatisch geperst. Het aldus verkregen sap vergist op eikenhouten vaten van 225 liter waarvan 25% nieuw – 11 maanden opvoeding in contact met gistsporen zonder (!) batonnage en slechts 1 x oversteken.

Druiven

100% pinot gris – gemiddelde leeftijd 20 jaar.

Kleur

Bleek strogeel met gouden glans.

Neus

Opvallend nauwkeurige maar ook zeer complexe expressie met een frisse en discrete houtinvloed. Het quartz veroorzaakt deze reserve en gereserveerdheid in de jonge fase. Hier hebben we de mineraliteit van de grote witte wijn met de beste bodeminvloed zoals de werkelijke top van de Bourgogne zich in aromatische zin zich kan uitdrukken. De behoefte om te blijven opsnuiven persisteert en het resultaat ervan fascineert!

Smaak

Versmolten aanzet en een romige textuur in de aanzetfase. Daarna komt de zeker voor deze druif absoluut monumentale frisheid op, gevolgd door een effect van nobele tannines, zoals we dit alleen in de zeer grote witte wijnen kunnen aantreffen. Ongekend smaakrijke zuren in algemene zin en in relatie tot deze druif is hier sprake van een topresultaat. De niet meer te meten lengte, het fascinerende reliëf en nobele, discrete bitterheid – alles helemaal volgens het profiel van de top op het gebied van de chardonnay maar dan in het bezit van een jaloersmakende frisheid. Wat een wijn!

Culinair

Zeer grote eet/dinerwijn: – Saint Pierre uit de oven à la Provencale , zacht geroosterde kreeft. Exotische gerechten met pikante zoet/zout-contrasten. Romige kazen : van Reblochon tot Herve.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2020

Alcohol

13,5%

Conclusie

Vergeet alles wat u onder de naam pinot gris ooit geproefd heeft –

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.