UITGEBREID ZOEKEN

Domaine François Lumpp Le Pied du Clou Givry a.c.

Domaine François Lumpp
Le Pied du Clou 2010
Givry a.c.

  • Dit jaar is een supermodel voor het druivenras.
  • Lumpp staat inmiddels in de (internationale) schijnwerpers van de wijnpers.

Availability: Niet in voorraad

€ 26,00
  •  

Zeldzaam hoog vin-plaisir-gehalte.

Wijn/spijs beschrijving:

Elegant gestructureerde, maar zeer smaakintensieve eetwijn die wat subtieler tegenspel vereist: blank gevogelte, kalfsvlees (incl. zwezerik), op de huid gebakken vis. Ambachtelijke, zachte korst kazen.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas

Druivenrassen:

100% Pinot Noir.

Land

Frankrijk

Alcohol

12,5%

Inzetbaarheid

2013 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Het enige perceel (0,89 ha) zonder Premier-cru classificatie. De bodem bestaat uit kleihoudende kalkgrond en is goed waterdoorlatend. Wijngaarden zijn onder aan de helling gelegen en georienteerd op het oosten. Leeftijd van de stokken is 22 jaar. Het rendement is beperkt: 30 hl/ha.

Vinificatie

Handmatige oogst en een klassieke vinificatie: 100% ontstelen, zacht kneuzen en een trage gisting in gisttanks met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting en rijping/opvoeding op het allerbeste eikenhout. Nieuw en gebruikt hout worden hier zorgvuldig gedoseerd ingezet zodat er nooit sprake is van houtdominantie.

Druiven

100% Pinot Noir.

Kleur

Gloedvol kersrood met de schakering mahonie en zwart.

Neus

Fraaie en opvallend pure Pinot-expressie met rijpe vruchtentonen: aardbei,bramen en kersen. Discrete houtpresentie (fractie vanille).

Smaak

Versmolten en heerlijk vloeiende aanzet met een satijnen, bijna fluwelen textuur en een subtiele, speelse zoetheid. Sappig-krokante materie, zo kenmerkend voor de goede bourgogne-Pinot. Voortreffelijk in evenwicht, het alcoholgehalte verschijnt niet, de tannines zijn glad gestreken. Dit jaar is een supermodel voor het druivenras. Nog beter getypeerd dan het bejubelde, zonrijke jaar 2009.

Culinair

Elegant gestructureerde, maar zeer smaakintensieve eetwijn die wat subtieler tegenspel vereist: blank gevogelte, kalfsvlees (incl. zwezerik), op de huid gebakken vis. Ambachtelijke, zachte korst kazen.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2020

Alcohol

12,5%

Conclusie

Zeldzaam hoog vin-plaisir-gehalte.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

François Lumpp finaliseert de conversie van zijn domein met een aanplant van 11.000 stokken per hectare met geselecteerd plantmateriaal, o.a. afkomstig van Clos de Tart). De wijnen worden hier gemaakt zoals op de beste en beroemdste Bourgogne domeinen (Comtes Lafond, Sauzet, Leflaive, Clos de Tart e.a.) met vergisting van met weinig druk verkregen supersap op het allerbeste eikenhout (70% nieuw hout, Taransaud!) en het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen (batonnage). Het resultaat witte en rode Bourgognes op hoog niveau voor zeer schappelijke prijzen. Het bezit wordt zeer hoog gewaardeerd *** van de maximaal ***** (Romanée Conti). Bron: Bettane et Dessauve.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.