UITGEBREID ZOEKEN

Domaine François Lumpp Crausot Givry 1er Cru a.c.

Domaine François Lumpp
Crausot 2010
Givry 1er Cru a.c.

  • Het hout is discreet, de rest zeer intens.
  • Het vin-plaisir-gehalte is spectaculair.

Availability: In voorraad

€ 29,95
  •  

Dit is intens genieten en een must voor elke wijnliefhebber die twijfelt bij Pinot Noir als druivenras.

Wijn/spijs beschrijving:

Verfijnde diner/eetwijn: zuiglam, kalfsvlees (zwezerik), parelhoen, Bressekip, vleugelwild. Wild konijn, maar ook op de huid gegaarde, harde vis.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

100% Pinot Noir.

Land

Frankrijk

Alcohol

12,8%

Inzetbaarheid

2014 - 2022

Inhoud

75cl

Bodem

Perceel van 1,13/ha. Wijngaarden voor 50% vol op het zuiden gericht en 50% op het zuid-oosten. Het op het zuiden gerichtte deel is het meest kalhoudend. Leeftijd van de wijnstokken is 22 jaar.

Vinificatie

Handmatige oogst en een klassieke vinificatie: 100% ontstelen, zacht kneuzen en een trage gisting in gisttanks met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting en rijping/opvoeding op het allerbeste eikenhout. Nieuw en gebruikt hout worden hier zorgvuldig gedoseerd ingezet zodat er nooit sprake is van houtdominantie.

Druiven

100% Pinot Noir.

Kleur

Het delicate en transparante kersrood van de Pinot Noir. Zeer kenmerkend. De kleurintnsiteit neemt toe in contact met zuurstof (in het glas).

Neus

Zeer pure, subtiel gekruide, licht rokerige Pinot expressie met een goed waarneembare bodeminvloed (mineraliteit). Het hout blijft discreet, de rest zeer intens: rode vruchten (bosbessen, kersen, bramen), hars, witte peper en het verrukkelijke florale van de zwartrode roos. Veel verfijning in het boeket.

Smaak

Versmolten en delicaat vloeiende aanzet – het tactiele mondcontact met een fijn/elegant gestructureerde materie. Krokant/sappig/vruchtvlezig en plezierig toegankelijk. De wijn biedt een modelbalans en de verfijning van de tannines zet door. In de finale is sprake van een fascinerende smaakexplosie. Het vin-plaisir-gehalte is spectaculair.

Culinair

Verfijnde diner/eetwijn: zuiglam, kalfsvlees (zwezerik), parelhoen, Bressekip, vleugelwild. Wild konijn, maar ook op de huid gegaarde, harde vis.

Bruikbaar/houdbaar

2014 - 2022

Alcohol

12,8%

Conclusie

Dit is intens genieten en een must voor elke wijnliefhebber die twijfelt bij Pinot Noir als druivenras.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

François Lumpp finaliseert de conversie van zijn domein met een aanplant van 11.000 stokken per hectare met geselecteerd plantmateriaal, o.a. afkomstig van Clos de Tart). De wijnen worden hier gemaakt zoals op de beste en beroemdste Bourgogne domeinen (Comtes Lafond, Sauzet, Leflaive, Clos de Tart e.a.) met vergisting van met weinig druk verkregen supersap op het allerbeste eikenhout (70% nieuw hout, Taransaud!) en het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen (batonnage). Het resultaat witte en rode Bourgognes op hoog niveau voor zeer schappelijke prijzen. Het bezit wordt zeer hoog gewaardeerd *** van de maximaal ***** (Romanée Conti). Bron: Bettane et Dessauve.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.