UITGEBREID ZOEKEN

Domaine de Trévallon VdP des Bouches du Rhône

Domaine de Trévallon

VdP des Bouches du Rhône

  • De structuur is een monument van evenwicht
  • Een combinatie van zeer rijpe vruchten (zwarte bessen, dadels en zwarte kersen)

Availability: In voorraad

€ 51,50
  •  

Na de super 2006 gaat 2007 serieus een stap hoger. Wat is dit goed! 19.5/20 ****(*) 96/100 etc.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote dinerwijn, die zich met gemak kan meten met de wereldtop, maar met het integrale behoud van het eigenzinnige karakter. In zeer hete olie rosé gebraden ribstuk van ree met in boter gefrituurde croûtons en gebraiseerde kastanjes, serveren met een ‘sauce poivrade’, crême fraiche en jeneverbessen.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

50% Syrah en 50% Cabernet-Sauvignon

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2035

Inhoud

75cl

Bodem

Aan de noordkant van de Alpilles; een kalkhoudend bergmassief bestaande uit verknipte toppen

Vinificatie

100% ecologische aanpak en onderhoud van de wijngaard. Geen insecticiden of kunstmest. De opbrengst per hectare is altijd klein. Geen nieuw hout, geen SO2, geen filter en geen pomp. De jonge wijn mag zo, via valdruk, na een rijping van 18 maanden op grote eikenhouten foeders, zonder klaring en filtering de fles in.

Druiven

50% Syrah en 50% Cabernet-Sauvignon

Kleur

Indrukwekkende en vrij massieve kleur (opaque) zwartrood op het hoogste niveau. De optimale rijpheid is overduidelijk zichtbaar.

Neus

Zeer complexe expressie: een combinatie van zeer rijpe vruchten (zwarte bessen, dadels en zwarte kersen) en de kenmerkende Trevallon-aroma’s: het fijnste leer, houtteer en laurier.

Smaak

Volmaakt versmolten aanzet en een fluwelen textuur. Het tactiele, superieure mondcontact van de zeer grote wijn. Verrukkelijk sappig, vitaal en vlezig in de aanzetfase. De structuur is een monument van evenwicht. Smaakvolle, rijpe frisheid en superbe tannines. De enorme lengte laat zich door deze tannines tegen houden. Zeldzaam aromatische finale (kaneel).

Culinair

Grote dinerwijn, die zich met gemak kan meten met de wereldtop, maar met het integrale behoud van het eigenzinnige karakter. In zeer hete olie rosé gebraden ribstuk van ree met in boter gefrituurde croûtons en gebraiseerde kastanjes, serveren met een ‘sauce poivrade’, crême fraiche en jeneverbessen.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2035

Alcohol/Serveren

13.0% - 18.0 C°

Conclusie

Na de super 2006 gaat 2007 serieus een stap hoger. Wat is dit goed! 19.5/20 ****(*) 96/100 etc.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Het verhaal van Eloi Dürrbach en zijn Domaine de Trevallon begon in 1973. Met dynamiet en bulldozers werden toen de steenheuvels (alpilles) omgebouwd tot wijngaard. Nu zijn er 20 hectaren. Weinig trossen per stok, maar veel bladwerk. Geen insecticiden of pesticiden, geen kunstmest. De opbrengst per hectare is klein en het inweekproces lang.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.