UITGEBREID ZOEKEN

Domaine de Trévallon VdP des Bouches du Rhône

Domaine de Trévallon

VdP des Bouches du Rhône

  • Fascinerende combinatie van karakter, smaak-kracht, finesse, frisheid en verteerbaarheid.
  • Smaakrijke tannines en de gebruikelijke, fenomenale lengte. Grote wijn!

Availability: Niet in voorraad

€ 43,00
  •  

Wat een heerlijk contrast met de overgeconcentreerde wedstrijdbeesten. 2004 is een evenwichtig jaar met meer finesse, elegantie en verteerbaarheid.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote dinerwijn, die zich met gemak kan meten met de wereldtop, maar met het integrale behoud van het eigenzinnige karakter. In zeer hete olie rosé gebraden ribstuk van ree met in boter gefrituurde croûtons en gebraiseerde kastanjes, serveren met een ‘sauce poivrade’, crême fraiche en jeneverbessen.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

55% Cabernet-Sauvignon en 45% Syrah.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Best op dronk

18

Inzetbaarheid

2013 - 2020

Inhoud

75cl

Bodem

Domaine de Trevallon is gehuisvest binnen de gemeente Saint-Etienne-du-Gres in het departement van de Bouches-du-Rhone, 25 km ten zuiden van Avignon en 7 km ten westen van Saint-Remy-de-Provence. Aan de noordkant van de Alpilles; een kalkhoudend bergmassief bestaande uit verknipte toppen.

Vinificatie

Weinig trossen per stok en veel bladwerk. De trossen worden hierdoor goed beschermd tegen de felle zon en optimaal gevoed. De druiven worden niet ontsteeld, maar wel licht gekneusd. Geen insecticiden of kunstmest. De opbrengst per hectare is altijd klein. Geen nieuw hout, geen SO2, geen filter en geen pomp. De jonge wijn mag zo, via valdruk, na een rijping van 18 maanden op grote eikenhouten foeders, zonder klaring en filtering de fles in. Een zeer grote, karaktervolle wijn is het resultaat. Eenmaal geproefd, bent u voor het leven verloren!

Druiven

55% Cabernet-Sauvignon en 45% Syrah.

Kleur

Mat pioenroosrood met een zwart-paarse schakering.

Neus

Verfijnde en iets minder uitgesproken Trévallon-expressie (minder leer en minder animaal) met intense vruchtentonen, zwarte kersen en gekneusde druiven. Uitermate subtiele kruidigheid (hars, fractie peper en laurier) in een weelde van fruitaroma’s. Vitaal met een weldadige frisheid.

Smaak

Contrastrijke aanzet met een satijnen textuur en de impressie van de perfect rijpe vrucht. Een enorm smaakoppervlak met spanning en een elegante structuur. Smaakrijke tannines en de gebruikelijke, fenomenale lengte. Fascinerende combinatie van karakter, smaak-kracht, finesse, frisheid en verteerbaarheid.

Culinair

Grote dinerwijn, die zich met gemak kan meten met de wereldtop, maar met het integrale behoud van het eigenzinnige karakter. In zeer hete olie rosé gebraden ribstuk van ree met in boter gefrituurde croûtons en gebraiseerde kastanjes, serveren met een ‘sauce poivrade’, crême fraiche en jeneverbessen.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2020

Alcohol/Serveren

13.0% - 18.0 C°

Conclusie

Wat een heerlijk contrast met de overgeconcentreerde wedstrijdbeesten. 2004 is een evenwichtig jaar met meer finesse, elegantie en verteerbaarheid.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Het verhaal van Eloi Dürrbach en zijn Domaine de Trevallon begon in 1973. Met dynamiet en bulldozers werden toen de steenheuvels (alpilles) omgebouwd tot wijngaard. Nu zijn er 20 hectaren. Weinig trossen per stok, maar veel bladwerk. Geen insecticiden of pesticiden, geen kunstmest. De opbrengst per hectare is klein en het inweekproces lang.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.