UITGEBREID ZOEKEN

Domaine Ostertag 2009 Gewurztraminer Fronholz VT Alsace a.c.

Domaine André Ostertag
Gewurztr. Fronholz VT 2009
Alsace a.c.

  • Knappe en ongekende frisheid voor een zoete wijn van deze druif.
  • Verfijnd zoete materie met een goed gedoseerde concentratie.

Availability: In voorraad

€ 38,75
  •  

Ook buiten de maaltijd is het volop genieten, onthaasten en mediteren… wat een voorrecht!

Wijn/spijs beschrijving:

Grote culinaire wijn met een hoog meditatie-gehalte – zeer aanbevolen als dessertwijn bij verfijnde bladerdeeg patisserie met gekonfijte vruchten en Madagascar vanille-ijs. Blauwschimmelkazen (Stilton, Roquefort, Fourme d’Ambert, Gorgonzola) of een demi-cuit van eendenlever.

Smaakprofiel:

Wit zeer krachtig, gastronomisch en intens zoet met groot potentieel

Culinair:

Desserts met chocolade , Desserts op vruchtenbasis , Pikante gerechten (Orientaalse keuken)

Druivenrassen:

100% Gewurztraminer.

Land

Frankrijk

Alcohol

11.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2025

Inhoud

75cl

Bodem

Fronholz: zuidligging op het hoogste punt van de berg. Bodem: silicium, zand, quartz en dieper klei.

Vinificatie

Handmatige en zo laat mogelijke oogst zonder dat er sprake is van overheersende verschrompeling door de inwerking van de botrytis-schimmel.

Druiven

100% Gewurztraminer.

Kleur

Strogeel met een prachtige, gouden glans.

Neus

De meest pure expressie van deze extreem aromatische druif: gesmolten boter, acaciabloesem, kweepeer, geroosterde ananas, maar ook Sauternes-aroma's, mogelijk is een gedeelte van de druiven door de botrytis aangetast.

Smaak

Versmolten aanzet en een romige tot olieachtige textuur. Krachtig maar verfijnd zoete materie met een verantwoorde concentratie en zoveel spanning en intensiteit dat de zoete weelde echt blijft boeien. Knappe frisheid voor een zoete wijn van deze druif. Subtiele, maar goed waarneembare bitterheid.

Culinair

Grote culinaire wijn met een hoog meditatie-gehalte – zeer aanbevolen als dessertwijn bij verfijnde bladerdeeg patisserie met gekonfijte vruchten en Madagascar vanille-ijs. Blauwschimmelkazen (Stilton, Roquefort, Fourme d’Ambert, Gorgonzola) of een demi-cuit van eendenlever.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2025

Alcohol

11.0%

Conclusie

Ook buiten de maaltijd is het volop genieten, onthaasten en mediteren… wat een voorrecht!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.