UITGEBREID ZOEKEN

Coudoulet de Beaucastel 2009 Côtes du Rhône a.c.

Coudoulet de Beaucastel
2009 Côtes du Rhône a.c.

  • Vineus en licht bedwelmend; helemaal in de stijl van het zonrijpe superjaar 2007.
  • Trage materie met een enorme lengte en fraaie, gepolijste tannines.

Availability: In voorraad

€ 24,00
  •  

Helemaal in de stijl van een zonrijp en superrijp jaar zoals 2007. Op zijn best tussen 2016 en 2018. 89-91/100 beoordeling Parker

Wijn/spijs beschrijving:

Heerlijke luch-, diner en ontspanwijn en een model begeleider van verfijnde hoofdgerechten (kalfszwezerik), Bressekip, parelhoender, fazant en zacht geroosterde tarbot.

Smaakprofiel:

Rood zeer krachtig en gastronomisch met groot potentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

30% Grenache, 30% Mourvèdre, 20% Syrah en 20% Cinsault.

Land

Frankrijk

Alcohol

14.0%

Best op dronk

18

Inzetbaarheid

2014 - 2022

Inhoud

75cl

Bodem

De bodem bestaat uit kalkhoudende zandsteen afkomsig uit de zee en ontstaan in het Mioceentijdperk, bedekt met de door de Rhône aangevoerde Alpen-rolkeien zoals dit zo kenmerkend is voor de Châteauneufwijngaarden.

Vinificatie

Handmatige oogst en sortering van de druiven bij binnenkomst in de kelder. Dan volgt de Beaucastel-methode met een kortstondige, hevige verwarming (80gr.C.) van de druiven. De druiven worden terug gekoeld tot 20 graden. Het voordeel van deze aanpak: natuurlijke resistentie tegen oxidatie en een onmiddellijk extractie van de kleurstoffen. Daarna volgt de klassieke inweking (12 dagen) en alcoholische vergisting op betonnen gistkuipen. Na de appelmelkzurengisting worden de wijnen van de verschilllende rassen geassembleerd voor een rijping op grote, eikenhouten foeders gedurende 6 maanden.

Druiven

30% Grenache, 30% Mourvèdre, 20% Syrah en 20% Cinsault.

Kleur

Deze wijn hebben we geproefd naast de elegante, fijnere 2008. Dit jaar is er sprake van een zeer krachtige zwartrode kleur.

Neus

Rijpe expressie met dadels, vijgen en gedroogde pruimen. Vineus en licht bedwelmend; helemaal in de stijl van een zonrijp en superrijp jaar zoals 2007.

Smaak

Zoetrijpe, perfect versmolten aanzet en een fluwelen textuur. Opvallende kracht en rondheid. Trage materie met een een enorme lengte en fraaie, gepolijste tannines.

Culinair

Heerlijke luch-, diner en ontspanwijn en een model begeleider van verfijnde hoofdgerechten (kalfszwezerik), Bressekip, parelhoender, fazant en zacht geroosterde tarbot.

Bruikbaar/houdbaar

2014 - 2022

Alcohol/Serveren

14.0% - 18.0 C°

Conclusie

Helemaal in de stijl van een zonrijp en superrijp jaar zoals 2007. Op zijn best tussen 2016 en 2018. 89-91/100 beoordeling Parker

PDF Downloaden / afdrukken
90/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat wij besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals Ventoux, Lubéron, Cotes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.