UITGEBREID ZOEKEN

Contratto: vermouth, metodo classico millesimato en meer!


150 jaar historie, een plek op de Werelderfgoed lijst van Unesco, 5.000 vierkante meter ondergrondse kelders en de eerste Italiaanse producent van metodo classico millesimato. Zomaar enkele feiten en cijfers over Contratto. Feiten en cijfers waar menig producent én consument stil van wordt… Al in de jaren van ’20 en ’30 mag Contratto zich leverancier van enkele Europese vorstenhuizen en het Vaticaan noemen. En ook nu, een kleine 100 jaar later, mag Contratto zich tot de top van Italië rekenen.

Extra Brut 2011 is een assemblage van Pinot Noir en Chardonnay. De meer ingewijde kenner zal hierin twee druivenrassen herkennen die ook aan de basis van champagne staan. Daar houdt de vergelijking overigens niet op. Ook wat de vinificatie betreft zijn er heel grote overeenkomsten met eersteklas champagne (tweede vergisting op fles, handmatige remuage etc.). Contratto is een meer dan smakelijk aperitief, maar ook als gastronomisch glas heel goed inzetbaar. Achter de smakelijke mousse gaat een formidabele vinositeit schuil - in de stijl van Bollinger. Met een halve kreeft van de grill en een glas Contratto Extra Brut heeft men weinig meer te wensen…

In de archieven en in de magazijnen ontdekte Giorgio Rivetti kort na de overname van het domein, oude recepten en hoeveelheden kruiden en extracten voor het maken van verschillende types, ambachtelijke vermouths. Het mondiale succes van Martini en Cinzano met hun industriële massa-productie heeft bij de moderne consument het zicht op de ware vermouths aardig vertroebeld. Contratto maakt ze nog op traditionele wijze; in niets te vergelijken met de grote namen!

 1. Contratto 1867 Millesimato Extra Brut 2011

  Contratto
  Millesimato Extra Brut '11
  Metodo Classico


  • 92/100 van James Suckling. Terecht!
  • Bollinger-liefhebbers opgelet!
  € 29,00
  • 12,5%
  Logischerwijs een perfect aperitief, maar ook als begeleider van rauwe vis, kreeft etc.
 1. Contratto 1867 Vermouth Bianco

  Contratto
  Vermouth Bianco
  Canelli


  • Een fantastische herontdekking van een uitgesproken ouderwets genoegen.
  • De industriële, grote merken-vermouts verbleken hierbij.
  € 26,50
  • 18.0%
  Geweldig goed inzetbaar als aperitief.
 1. Contratto 1867 Vermouth Rosso

  Contratto
  Vermouth Americano Rosso
  Canelli


  • Wat een heerlijk ouderwets plezier!
  • De fles alleen al... En de inhoud is zeker zo mooi.
  € 26,50
  • 16,5%
  Als basis voor uiteenlopende cocktails en een perfect apéro.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.