UITGEBREID ZOEKEN

Château Trimoulet 2011 Saint-Emilion GCC AOC

Château Trimoulet
2011
Saint-Emilion GCC AOC

  • Grand Cru met een hoge „VPG” (Vin Plaisir Gehalte).
  • Grote broer van succes-bordeaux Jean de Trimoulet.

Availability: Niet in voorraad

€ 25,00
  •  

De Jean de Trimoulet 2009 was als tweede wijn van dit bezit enige tijd geleden opvallend succesvol. Dit gaat nog wat verder en dieper.Een echte aanrader met een pima prijs-kwaliteit

Wijn/spijs beschrijving:

Verfijnde, maar ook krachtige eet-/dinerwijn: het fijnste orgaanvlees (zwezerik, ganzenhart met bospaddestoelen, kalfsnier). Bresse-kip, parelhoen en konijn. In de streek doen de gastronomen een moord voor de zeer vaste Lamprei-vis in rijke, rode wijnsaus met traag gegaarde prei.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild

Druivenrassen:

75% Merlot en 25% Cabernet-Franc.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2015 - 2022

Inhoud

75cl

Bodem

Het is het vlakke gebied van de “graves” (kiezel) en de “sables anciens” met Premiers Crus als Cheval Blanc en Figeac en talrijke Grands Crus Classés. Dit als onderscheid van het hellinggebied van Saint-Émilion: ”côtes” en “pied de cotes” met Premiers Crus als Ausone en Pavie en talrijke Grands Crus Classés.

Vinificatie

Handmatige oogst met een zeer strenge sortering onder leiding van Nicolas Thienpont. Het vinificatieproces start met een koude inweking waarna de alcoholische gisting start op basis van eigen gist op een temperatuur van 25-29 graden C. Het totale inweekproces beloopt twee tot vier weken met gedoseerde “remontages” ter verkrijging van een zo zacht mogelijke en toch intensieve extractie. Hierbij wordt de most in gisting onderin de cuve afgelaten en boven in de druivenkoek geïnjecteerd. De rijping geschiedt 12 tot 18 maanden op eerste klas eikenhout. De vaten worden elk jaar met een kwart vernieuwd. Eiwitklaring en een zachte filtering gaan vooraf aan de botteling.

Druiven

75% Merlot en 25% Cabernet-Franc.

Kleur

Somber en krachtig zwartrood - vrijwel ondoorzichtig.

Neus

Hoogwaardige expressie met als entree de fijnste houttonen: ceder, het dekblad van de Havanna-sigaar, laurier. Dit als omlijsting van een zeer verleidelijk boeket dat door rijpe vruchten gedragen wordt: de zwarte vleeskers. Hier lijkt de classificatie Grand Cru Classé meer op z’n plaats dan Grand Cru. Knappe combinatie van vinositeit en finesse.

Smaak

Vanaf het eerste mondcontact is er sprake van een overtuigende totaal-impressie: dit klopt helemaal. Vertederende harmonie binnen een structuur die alles biedt van hetgeen we van een grote wijn verwachten. Discrete kracht, sensuele smaakintensiteit, vitale frisheid en beschaafde, maar sprekende tannines. Rijke finale met een royale lengte die her plezier van het eerste contact met graagte laat terug komen.

Culinair

Verfijnde, maar ook krachtige eet-/dinerwijn: het fijnste orgaanvlees (zwezerik, ganzenhart met bospaddestoelen, kalfsnier). Bresse-kip, parelhoen en konijn. In de streek doen de gastronomen een moord voor de zeer vaste Lamprei-vis in rijke, rode wijnsaus met traag gegaarde prei.

Bruikbaar/houdbaar

2015 - 2022

Alcohol/Serveren

13.0% - 18.0 C°

Conclusie

De Jean de Trimoulet 2009 was als tweede wijn van dit bezit enige tijd geleden opvallend succesvol. Dit gaat nog wat verder en dieper.Een echte aanrader met een pima prijs-kwaliteit

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

N.a.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.