UITGEBREID ZOEKEN

Château Tour Boisée Cuvée à Marie-Claude 2007 Minervois a.c.

Château Tour Boisée
Cuvée à Marie-Claude 2007
Minervois a.c.

  • Dit vergt wel enige culinaire ondersteuning.
  • Dit ademt nog altijd een vitale frisheid.

Availability: In voorraad

€ 14,75
  •  

Dit neigt naar witte bourgogne uit een zonovergoten jaar, alhoewel de associatie met een kloeke Chardonnay uit Limoux wellicht voor de hand liggender is.

Wijn/spijs beschrijving:

Blank kalfsvlees met (of 'in') een rijke saus: vitello tonato of blanquette de veau. Zeetong, tarbot uit de roomboter en bereidingen van gevogelte met paddestoelen.

Smaakprofiel:

Wit verfijnd, droog en intens smakend

Culinair:

Druivenrassen:

70% Marsanne, 23% Maccabeu en 7% Muscat Petit Grain.

Land

Frankrijk

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2014

Inhoud

75cl

Bodem

De druiven zijn afkomstig van vier verschillende percelen. De wijngaarden zijn gelegen op hellingen en op hellingen gesitueerde terrassen met een kalkhoudende kleibodem.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst, en na een strenge selectie geperst. Na de persing volgt de vergisting op eikenhouten vaten zonder ingrijpen van moderne technieken (bijv. temperatuursbeheersing tijdens de vergisting).

Druiven

70% Marsanne, 23% Maccabeu en 7% Muscat Petit Grain.

Kleur

Heldere lichtgele kleur met een overtuigende gouden zweem.

Neus

De vergisting op eikenhout is vrijwel direct herkenbaar in de neus. Heel genereuze tonen van caramel en room, echter zonder overdaad. Het dient ter ondersteuning van rijp geel fruit, bloesem en licht kruidige tonen van o.a. dragon.

Smaak

Volle en weelderige aanzet. Direct mondvullend geheel. Het romige aspect, dat in de neus al naar voren kwam, komt direct terug in de smaak. Ook hier duidelijk eikenhout, maar zonder overdaad. Steenfruit, bloemen en zuivel. De nobele bitters in de finale en de bescheiden zuurgraad maken dit gastronomisch meer dan de moeite waard. Chardonnay uit Limoux is de eerste associatie.

Culinair

Blank kalfsvlees met (of 'in') een rijke saus: vitello tonato of blanquette de veau. Zeetong, tarbot uit de roomboter en bereidingen van gevogelte met paddestoelen.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2014

Alcohol

13,5%

Conclusie

Dit neigt naar witte bourgogne uit een zonovergoten jaar, alhoewel de associatie met een kloeke Chardonnay uit Limoux wellicht voor de hand liggender is.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

NAAM WIJNMAKER

Bloktekst 1

Bloktekst 2

Bloktekst 3


Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.