UITGEBREID ZOEKEN

Château du Courlat Cuvée Jean-Baptiste Lussac Saint-Emilion AOC

Château du Courlat
Cuv. Jean-Baptiste 2010
Lussac Saint-Emilion AOC

  • 100% Merlot; in de stijl van top-pomerol.
  • Weliswaar 'maar' een satelliet van Saint-Emilion, maar dan wel een van de beste!

Availability: In voorraad

€ 19,50
  •  

Rijke, rijpe Saint-Emilion met pomerol-karakteristieken.

Wijn/spijs beschrijving:

Grote, krachtige diner- en ook wildwijn: reerug, haas à la royale, ragout van wildzijn, lang afgehangen T-bone.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Zachte kaas

Druivenrassen:

100% Merlot. 26 jaar oude stokken.

Land

Frankrijk

Alcohol

15.0%

Inzetbaarheid

2014 - 2025

Inhoud

75cl

Bodem

4 ha wijngaarden binnen een groter geheel van 25 ha met een zware bodem (zoals in Pomerol) van kalkhoudende klei en leem. De wijngaarden worden geploegd en er is sprake van een duurzame werkwijze (geen chemische bestrijdingsmiddelen). Zorgvuldig bladmanagement en eventueel groen oogsten in augustus ter verwijdering van minder goed gepositioneerde trossen.

Vinificatie

Wijnmaakster Cécile Dupuis wordt bijgestaan door Michel Rolland en Christian Veyry. De druiven worden handmatig geoogst in kleine kistjes waarvan de inhoud op de vibrerende sorteertafels terecht komt. Hierbij worden de niet perfecte druiven geëlimineerd. De percelen worden apart gevinifieerd en de resultaten later geassembleerd. De gisting en het lange inweekproces (1 maand) geschieden op ge- isoleerde gisttanks met volledige temperatuurbeheersing. De rijping geschiedt op het fijnste Franse eikenhout (1/3e nieuw, 1/3e eenmaal gebruikt en 1/3e tweemaal gebruikt). Afhankelijk van de ontwikkeling van de wijn wordt deze tijdens de fustrijping 1 tot 2 maal per jaar “overgestoken” (dwz van vat verwisseld met achterlating van het zware bezinksel).

Druiven

100% Merlot. 26 jaar oude stokken.

Kleur

Krachtig, iets mat, donker robijnrood met de schakering zwart en mahonie.

Neus

De licht bedwelmende combinatie van het allerbeste, zoet ruikende eikenhout en een zeer rijk druivenboeket in de rijpste zin. Hier is er sprake van een zeldzame verwevenheid van Saint Emilion door de grond en Pomerol door de druif en dat op zeer hoog niveau. Een unieke, door het jaar gestuurde rijpheid.

Smaak

De wijn bezit een indrukwekkend volume en een gigantisch smaakoppervlak, toch vloeit deze rijkdom vanaf het eerste mondcontact op een bijna elegante wijze richting smaakpapillen. De bovengemiddelde alcoholrijkdom zit heel goed versmolten en verschaft de wijn een omarmende warmte. De wijn bezit de structuur van een heel grote wijn van een zeer warm jaar, maar de bovengemiddelde krachten en concentratie houden elkaar in evenwicht.

Culinair

Grote, krachtige diner- en ook wildwijn: reerug, haas à la royale, ragout van wildzijn, lang afgehangen T-bone.

Bruikbaar/houdbaar

2014 - 2025

Alcohol/Serveren

15.0% - 18.0 C°

Conclusie

Rijke, rijpe Saint-Emilion met pomerol-karakteristieken.

PDF Downloaden / afdrukken
90/100
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

NAAM WIJNMAKER

Bloktekst 1

Bloktekst 2

Bloktekst 3


Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.