UITGEBREID ZOEKEN

Château du Courlat Lussac-Saint-Emilion AOC

Château du Courlat
2010 Lussac-Saint-
Emilion AOC

  • 'Flying Winemaker' Michel Rolland is nauw betrokken bij de vinificatie.
  • Decanter: "Among the 10 best wines in the Saint-Emilion satellites".

Availability: In voorraad

€ 15,50
  •  

Uitstekende Saint Emilion met de karakteristieken van een optimaal rijp jaar! Zeer goede kwaliteit/klasseplezier en prijs-verhouding.

Wijn/spijs beschrijving:

Fijne, toegankelijke en verleidelijke dinerwijn: sappig kalfsvlees met bospaddestoelen, ragout van wildzijn, eendenborst.

Smaakprofiel:

Rood krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel

Culinair:

Harde, belegen kaas , Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

80% Merlot, 15% Cabernet-Franc en 5% Cabernet-Sauvignon. 21 jaar oude stokken.

Land

Frankrijk

Alcohol

14,5%

Inzetbaarheid

2013 - 2022

Inhoud

75cl

Bodem

In totaal 13 ha wijngaarden met een bodem van van kalkhoudende klei en leem. De wijngaarden worden geploegd en er is sprake van een duurzame werkwijze (geen chemische bestrijdingsmiddelen). Zorgvuldig bladmanagement en eventuele groene oogst in augustus ter verwijdering van minder goed gepositioneerde trossen.

Vinificatie

Wijnmaakster Cécile Dupuis wordt bijgestaan door Michel Rolland en Christian Veyry. De druiven worden handmatig geoogst in kleine kistjes waarvan de inhoud op de vibrerende sorteertafels terecht komt. Hierbij worden de niet perfecte druiven geëlimineerd. De percelen worden apart gevinifieerd en de resultaten later geassembleerd. De gisting en het lange inweekproces (1 maand) geschieden op geïsoleerde gisttanks met volledige temperatuurbeheersing. Rijping volgt op het fijnste Franse eikenhout (1/3 nieuw, 1/3 op een maal eerder gebruikt hout en 1/3 met hout waarin 2 wijnen gerijpt zijn. Afhankelijk van de ontwikkeling van de wijn wordt deze tijdens de fustrijping 1 tot 2 maal per jaar “overgestoken” (van vat verwisseld met achterlating van het zware bezinksel).

Druiven

80% Merlot, 15% Cabernet-Franc en 5% Cabernet-Sauvignon. 21 jaar oude stokken.

Kleur

Licht geëvolueerd robijnrood met de schakering mahonie. De nuance “roest” die de Saint-Emilion wijnen zo vaak typeert.

Neus

Rijp, floraal en omlijst door de subtielste houttonen. Helemaal de stijl van de beste Saint-Emilions met florale tonen (rozenblad) en die typische vinositeit (door de gisting getransformeerde vruchtenaroma's die we in de fijnste distillaten kunnen herkennen). Steeds extreem verleidelijk dankzij de optimale rijpheid en de harmonie.

Smaak

Zachte en fraai versmolten aanzet met de voor Château du Courlat kenmerkende, fluwelen textuur. Maar net als in 2009 is er sprake van een degelijk gestructureerde materie met boeiende contrasten. Enerzijds de zoete warmte van de optimaal rijp Merlot en anderzijds de serieuze tannines van de klassieke Bordeaux. De smaakvolle zuren zorgen voor de juiste, maar zacht blijvende frisheid. De finale is buitengewoon smaakrijk en de verleiding opnieuw erg, erg groot.

Culinair

Fijne, toegankelijke en verleidelijke dinerwijn: sappig kalfsvlees met bospaddestoelen, ragout van wildzijn, eendenborst.

Bruikbaar/houdbaar

2013 - 2022

Alcohol/Serveren

14,5% - 18.0 C°

Conclusie

Uitstekende Saint Emilion met de karakteristieken van een optimaal rijp jaar! Zeer goede kwaliteit/klasseplezier en prijs-verhouding.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

NAAM WIJNMAKER

Bloktekst 1

Bloktekst 2

Bloktekst 3


Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.