UITGEBREID ZOEKEN

Château de Beaucastel Coudoulet de Beaucastel Côtes du Rhône a.c.

Château de Beaucastel
Coudoulet de Beauc. 2010
Côtes du Rhône a.c.

  • Fascinerende smaakexplosie en de wijn is de mond niet uit te krijgen (formidabele lengte).
  • WineSpectator: 90/100!

Availability: In voorraad

€ 28,25
  •  

Zeldzame combinatie van generositeit en fijnheid. Deze wijn is altijd uitverkocht!

Wijn/spijs beschrijving:

Goed verteerbare gastronomische wijn die ook buiten de maaltijd (ontspanning, meditatie) voor heel intens genot zal zorgen. Zacht gegaarde, van nature licht zoete coquilles, al dan niet met een toefje kaviaar. Parijse paddestoelen “à l'escargot” klaargemaakt met knoflook, room, peterselie, kruiden en geflambeerd. Als kaas: Tome danwel Tomme (Tomme grasse Fermiere des Bauges).

Smaakprofiel:

Wit krachtig en gastronomisch

Culinair:

Zachte kaas , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

30% Marsanne, 30% Viognier, 30% Bourboulenc en 10% Clairette.

Land

Frankrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Miocene melasse (maritiem) met een laag alpine diluvium (ronde keien).

Vinificatie

Met de hand geplukte druiven worden verzameld in manden voor het sorteren bij de kelders. Vervolgens worden de druiven pneumatisch geperst en de most geklaard, gisting gedeeltelijk in eiken vaten en deels in stalen tanks. Lagering gedurende acht maanden in vaten en stalen tanks, daarna volgt de assemblage en botteling zonder koude stabilisatie.

Druiven

30% Marsanne, 30% Viognier, 30% Bourboulenc en 10% Clairette.

Kleur

Stralend en fonkelend, bleek strogeel met een witgouden glans.

Neus

Nog wat gesloten, maar nobel Rhône getypeerd boeket van steenvruchten (perzik), brooddeeg en een kruidige en tikkeltje vurige mineraliteit.

Smaak

Zacht vloeiende, perfect versmolten aanzet met een romige textuur. Delicate materie met een verfijnd, tactiel mondcontact. Frisser, fijner en discreter dan streek en afkomst zouden doen vermoeden. Zeer fraaie balans en een prachtige smaakrijkdom zonder dat er sprake is van opulentie. In de finale is er sprake van een beheerste, maar fascinerende smaakexplosie en de wijn is de mond niet uit te krijgen (formidabele lengte).

Culinair

Goed verteerbare gastronomische wijn die ook buiten de maaltijd (ontspanning, meditatie) voor heel intens genot zal zorgen. Zacht gegaarde, van nature licht zoete coquilles, al dan niet met een toefje kaviaar. Parijse paddestoelen “à l'escargot” klaargemaakt met knoflook, room, peterselie, kruiden en geflambeerd. Als kaas: Tome danwel Tomme (Tomme grasse Fermiere des Bauges).

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2018

Alcohol

13.0%

Conclusie

Zeldzame combinatie van generositeit en fijnheid. Deze wijn is altijd uitverkocht!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

NAAM WIJNMAKER

Bloktekst 1

Bloktekst 2

Bloktekst 3


Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.