UITGEBREID ZOEKEN

Château Maris: een ontdekking op het allerhoogste niveau!


Het komt niet zo vaak voor dat wij een producent van het kaliber van Robert Eden ontmoeten. Hij heeft de Engelse familielandgoederen verruild voor een zorgvuldig uitgekozen plek in Zuid-Frankrijk: Minervois la Livière. De beste, hogere ligging in het Minervois-gebied met Cru-status en een van de allerbeste terroirs van de Languedoc en daarmee van heel Frankrijk.

Hij bouwde daar een wijnmaakgebouw naar moderne criteria, maar al heel snel kwam de conversie naar biologisch en biologisch-dynamisch en dan past zo'n gebouw naar de maatstaven van Robert Eden meteen niet meer. Hij verkocht het aan de familie Cazes, een zeer beroemde naam in Bordeaux en ver daarbuiten: zij bezitten o.a. Château Lynch Bages, Château les Ormes de Pez, Château Villa Bel-Air, Domaine des Sénéchaux/Châteauneuf du Pape en het lokale l'Ostal Cazes. Robert Eden verving zijn niet duurzame wijnmaakgebouw door een 100% organisch (hennep) en duurzaam geïsoleerd gebouw. Zorgvuldig biologisch gecultiveerde druiven verdienen het immers om opgevangen te worden in een natuurlijke, zachte omgeving.

De argumenten van de man, zijn daden, zijn werkwijzen en overtuigingen komen op letterlijk verbluffende wijze tot uitdrukking in al zijn wijnen: stuk voor stuk monumenten van puurheid, druivenexpressie en smaakkracht. Zelden hebben wij een wijngoed, na het bezichtigen, proeven en aanhoren, onder zo'n diepe indruk verlaten. De daaropvolgende proeverijen in Maastricht hadden hetzelfde effect.

Zonder twijfel en met heel veel genoegen bevelen wij deze nieuwe, spectaculaire aanwinst van harte aan. De brochure met achtergrondinformatie en proefnotities wijzen u wederom de weg. Bestel gerust … na de eerste ervaring met deze wijnen bent u net als ons verkocht … beloofd!

KLIK HIER OM NAAR DE VOORVERKOOPPAGINA TE GAAN

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.