UITGEBREID ZOEKEN

Bourgogne- en Rhône-liefhebbers opgelet!


Het domein kent geen al te gelukkige historie… In 1923 plant Vicente Álvarez-Villamil in dit haast onherbergzame deel van Spanje zijn eerste stokken aan. Op het moment dat de stokken een enigszins volwassen leeftijd bereiken en het oogstmateriaal geschikt is voor wijnen van deugdelijke kwaliteit, breekt de Spaanse Burgeroorlog uit. Dertien jaar na de oprichting van zijn domein, moet Vicente de bedrijfsvoering staken.

Ruim 70 jaar later, de wijngaarden zijn nog altijd in familiebezit, zijn het achterkleinkinderen Juan Diez Bulnes en Santiago Matallana Bulnes die besluiten om de werkzaamheden van hun overgrootvader voort te zetten. De Garnacha-stokken hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt en het druivenmateriaal is in hun ogen geschikt voor eersteklas wijnen. En daar blijken ze gelijk in te hebben! Niet gestoord door enige vorm van familietraditie of ingesleten gebruiken, kunnen de nazaten ‘carte blanche’ aan de slag.

‘Huis-oenoloog’ Raúl Pérez is verantwoordelijk voor de uiteindelijke assemblage van de wijnen. Zowel Camino de Navaherreros als Navaherreros Tinto bestaan voor 100% uit Garnacha-druiven (van ruim 80 jaar oude stokken!). Camino is de elegantste van de twee, verfijnd en intrigerend als een goede bourgogne. Grote broer Navaherreros laat zich het best vergelijken met een warmbloedige wijn uit de zuidelijke Rhône.

Navaherreros Blanco is een monument op zich: liefhebbers van rijk wit uit de Rhône (Condrieu, Châteauneuf-du-Pape) doen er goed uit dit in huis te halen. Het zal -blind geproefd- voor spectaculaire speculaties zorgen. Drink bij voorkeur op keldertemperatuur.

Goed te weten: er wordt op Bodega Bernabeleva volledig biologisch gewerkt, zonder dat men een biologische of biodynamische certificering nastreeft.

 1. Bodega Bernabeleva Camino de Navaherreros '16 Viños de Madrid DO

  Bodega Bernabeleva
  Camino de Navaherreros '16
  Viños de Madrid DO


  • Kan niet voldoende aanbevolen worden!
  • Hier komt het beste van de Rhône en de Bourgogne samen.
  € 11,95
  • 14.0%
  Verfijnde eetwijn voor bij rijkere gerechten: rundvlees, stoofgerechten.
 1. Bodega Bernabeleva Navaherreros 2016 Viños de Madrid DO

  Bodega Bernabeleva
  Navaherreros 2016
  Viños de Madrid DO


  • Drink bij voorkeur op keldertemperatuur (dus niet rechtstreeks uit de koeling).
  • Een serieus te nemen aanbeveling.
  € 14,95
  • 12,5%
  Coquilles, Bressekip, in de oven gegaarde vis. Truffel geen bezwaar.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.