UITGEBREID ZOEKEN

Bernhard Ott Fass 4 2011 Wagram, Oostenrijk

Bernhard Ott
Fass 4 2011
Wagram, Oostenrijk

  • Subtiele koolzuurprikkeling en een romige textuur. Ambitieuze smaakconcentratie!
  • Elegant gestructureerd met een verkwikkend effect. Mooie, grootse lengte.

Availability: Niet in voorraad

€ 15,50
  •  

Rijk, complex en heel goed gestructureerd. Ook hier is 2011 een van de betere jaren. Zeer mooi aan tafel!

Wijn/spijs beschrijving:

Diner- en eetwijn van hoog niveau. Zeer breed inzetbaar bij gevarieerde voorgerechten (gedroogde ham, zoetwatervissen als snoekbaar/zander). Absoluut briljant bij moderne, contrastrijke, exotisch geïnspireerde, licht pikante gerechten.

Smaakprofiel:

Wit verkwikkend en dorstlessend

Culinair:

Pikante gerechten (Orientaalse keuken) , Rood vlees, rund, lam, wild , Tapa's/anti-pasti

Druivenrassen:

100% Grüner Veltliner.

Land

Oostenrijk

Alcohol

12,5%

Inzetbaarheid

2012 - 2016

Inhoud

75cl

Bodem

Oost-West terrassen 260-350 m boven de zeespiegel. Koele ligging met als bodem tertiaire löss met veel kiezel. De hoger gelegen wijngaarden grenzen aan de Gföhler gneiss (gneiss = rots). De wijngaarden worden groen ingezaaid. Geen pesticiden of herbiciden. Als mest wordt er biologische rundercompost) vermengd met druivenschillen en pitten, stro, vermalen wijnstoktakken en humus) gebruikt.

Vinificatie

Handmatige oogst, nauwkeurige druiven selectie en zacht persing. Koele vergisting op roestvrij staal. Zeer weinig zwavel.

Druiven

100% Grüner Veltliner.

Kleur

Massief witgouden kleur met een prachtige fonkeling.

Neus

Rijpe bloemen- en vruchtenexpressie: Williamspeer, acaciabloesem, mint, anijs en een goed waarneembare bodeminvloed: mineraal (natte rots). In deze prille fase blijft de wijn nog wat gesloten; na wat langer verblijf in het glas en na aanhoudend walsen komt de aromatische rijkdom pas echt los: fascinerend!

Smaak

Versmolten en zacht vloeiende aanzet met die subtiele koolzuurprikkeling en een romige textuur. Opnieuw bezit deze wijn de smaakconcentratie van de kostbare en ambitieuze Smaragd wijnen. Echter dankzij de elegantie en mineraliteit van deze echt rijk gestructureerde materie blijft het geheel verkwikkend en uitstekend verteerbaar. Grootse finale met prachtige contrasten (zoete rijpheid en stroeve mineraliteit), smaakvolle, subtiele bitterheid en zeer grote lengte, dit is genieten!

Culinair

Diner- en eetwijn van hoog niveau. Zeer breed inzetbaar bij gevarieerde voorgerechten (gedroogde ham, zoetwatervissen als snoekbaar/zander). Absoluut briljant bij moderne, contrastrijke, exotisch geïnspireerde, licht pikante gerechten.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2016

Alcohol

12,5%

Conclusie

Rijk, complex en heel goed gestructureerd. Ook hier is 2011 een van de betere jaren. Zeer mooi aan tafel!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Bernhard Ott, ofwel mister Grüner Veltliner, blijft indruk maken met zijn superieure Veltliners. Eennmaal geproefd weet de liefhebber precies en op welk moment hij of zij hiernaar zal verlangen. Met het risico dat dit heel vaak het geval zal zijn!
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.