UITGEBREID ZOEKEN

Bernhard Ott 2010 Grüner Veltliner Der Ott Wagram | Oostenrijk

Bernhard Ott
Der Ott 2010
Wagram, Oostenrijk

  • De finale is rijk, biedt enorm veel reliëf en een schier onbeperkte lengte.
  • De rijke expressie van de optimaal rijpe, hoogwaardige Grüner Veltliner (Smaragd klasse).

Availability: Niet in voorraad

€ 21,90
  •  

De naam zegt alles: der Ott van Weingut Ott, beter kan niet!

Wijn/spijs beschrijving:

Grote gastronomische wijn die ook als ontspanwijn buiten de maaltijd geserveerd kan worden. Aan tafel bij geroosterde, lauwwarme kreeft, subtiel gekruide langoustines en contrastrijke creaties uit de Oriëntaalse keukens. Rauwmelkse kazen als Münster, Vacherin etc.

Smaakprofiel:

Wit zeer krachtig en gastronomisch

Culinair:

Pikante gerechten (Orientaalse keuken) , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's , Zachte kaas , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)

Druivenrassen:

100% Grüner Veltliner

Land

Oostenrijk

Alcohol

13.0%

Inzetbaarheid

2012 - 2018

Inhoud

75cl

Bodem

Oost-west terrassen, gelegen op 260-350 meter boven de zeespiegel. Koele ligging met als bodem tertiaire löss met veel kiezel. De hoger gelegen wijngaarden grenzen aan de Gahler gneiss (gneiss = rots). De wijngaarden worden groen ingezaaid. Geen pesticiden of herbiciden. Als mest wordt er biologische rundercompost -vermengd met druivenschillen en pitten, stro, vermalen wijnstoktakken en humus- gebruikt.

Vinificatie

Handmatige oogst; nauwkeurige druivenselectie in meerdere 'tris'. Zacht persing. Koele vergisting op roestvrij staal. Zeer weinig zwavel.

Druiven

100% Grüner Veltliner

Kleur

Vol, glanzend strogeel met gouden schakering. Zeer rijke kleur.

Neus

De rijke expressie van de optimaal rijpe, hoogwaardige Grüner Veltliner (Smaragd klasse): bloemenhoning, acaciabloesem en kweepeer. Met een zachte mineraliteit (gemalen steen, natte rots) op de achtergrond.

Smaak

Versmolten aanzet en een romige textuur en onmiddellijk het tactiele mondcontact met een even rijke als krokante en hoogwaardige materie. Een geruststellende, ontspannende frisheid en fijn koolzuur zorgen voor een goede balans binnen een krachtige structuur. Mondvullend met een zeer groot smaakoppervlak. De finale is rijk, biedt enorm veel reliëf en een schier onbeperkte lengte.

Culinair

Grote gastronomische wijn die ook als ontspanwijn buiten de maaltijd geserveerd kan worden. Aan tafel bij geroosterde, lauwwarme kreeft, subtiel gekruide langoustines en contrastrijke creaties uit de Oriëntaalse keukens. Rauwmelkse kazen als Münster, Vacherin etc.

Bruikbaar/houdbaar

2012 - 2018

Alcohol

13.0%

Conclusie

De naam zegt alles: der Ott van Weingut Ott, beter kan niet!

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Bernhard Ott, ofwel mister Grüner Veltliner, blijft indruk maken met zijn superieure Veltliners. Eennmaal geproefd weet de liefhebber precies en op welk moment hij of zij hiernaar zal verlangen. Met het risico dat dit heel vaak het geval zal zijn!
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.