UITGEBREID ZOEKEN

Abadia Retuerta Rivola 2009 VdM Castilla y Leon

Abadia Retuerta
Rivola 2009
VdM Castilla y Leon

  • Zachte tannines, smaakvolle, discrete zuren en een royale, ongeremde smaak.
  • Ook buiten de maaltijd een heerlijke wijn om bij te komen na een vermoeiende dag.

Availability: Niet in voorraad

€ 13,95
  •  

Abadia heeft de ambitie om heel kostbare wijnen op het niveau van de wereldtop te maken en daar slagen ze wonderwel in. De wijnen die hierbuiten vallen bieden fantastisch materiaal voor minder ambitieuze doelen als gewoon genieten en ontspannen. Later we er van profiteren zolang het nog kan.

Wijn/spijs beschrijving:

Toegankelijke en erg lekkere eetwijn in de categorie “kan altijd en bij alles”. Te serveren bij lamskoteletjes, sappig kalfsvlees en biologisch gevogelte, op de huid gebakken vis. Ook buiten de maaltijd een heerlijke wijn om bij te komen na een vermoeiende dag.

Smaakprofiel:

Rood harmonieus, mondvullend

Culinair:

Rood vlees, rund, lam, wild , Wit vlees, gevogelte, vis, pasta's

Druivenrassen:

60% Tempranillo en 40% Cabernet-Sauvignon. Gemiddelde leeftijd 20 jaar.

Land

Spanje

Alcohol

13,5%

Inzetbaarheid

2011 - 2017

Inhoud

75cl

Bodem

Noordligging. Kalkhoudende gronden met zand en grind. 700 meter hoogte en een landklimaat. In geval van extreme droogte wordt er met druppel-irrigatie gewerkt. Elk van de 54 percelen wordt voortdurend gemeten. In het midden van mei worden de minder goed geplaatste uitlopers verwijderd en er sprake van een groene oogst nog voor de “veraison” (het draaien van groen naar blauw van de druiven).

Vinificatie

100% handmatige en mechanische oogst. De trossen worden in kleine kistjes verzameld en via sorteertafels geselecteerd. Elke beweging gaat via valdruk zonder tussenkomst van een pomp. Ontstelen, kneuzen en dan een combinatie van koude-inweking en traditionele, warme inweking. De temperatuur wordt tussen 28 en 32 graden gehouden. De appelmelkzurengisting geschiedt op roestvrij staal. Daarna 6 maanden rijping op eikenhout, Amerikaans en Frans in contact met de fijne gistsporen. De jonge wijn wordt met eiwit geklaard en ondergaat een koude-stabilisering.

Druiven

60% Tempranillo en 40% Cabernet-Sauvignon. Gemiddelde leeftijd 20 jaar.

Kleur

Fraai en diep robijnrood, transparant, met de schakering zwart en mahonie.

Neus

Aantrekkelijke, authentiek “Spaanse” expressie dankzij de goed gedoseerde en discreet blijvende combinatie van Frans en Amerikaans eikenhout. Ceder, vijgen en gedroogde zwarte vruchten, pure chocolade en verwelkte roos.

Smaak

Goed versmolten, sappige en verleidelijk vloeiende materie met een fluwelen textuur. Uitermate plezierig en direct (tactiel) mondcontact. Gepolijste, zachte tannines, smaakvolle, discrete zuren en een royale, ongeremde en gemakkelijke smaakontwikkeling in de mond. Hoog plezier gehalte en een ontspannend effect.

Culinair

Toegankelijke en erg lekkere eetwijn in de categorie “kan altijd en bij alles”. Te serveren bij lamskoteletjes, sappig kalfsvlees en biologisch gevogelte, op de huid gebakken vis. Ook buiten de maaltijd een heerlijke wijn om bij te komen na een vermoeiende dag.

Bruikbaar/houdbaar

2011 - 2017

Alcohol

13,5%

Conclusie

Abadia heeft de ambitie om heel kostbare wijnen op het niveau van de wereldtop te maken en daar slagen ze wonderwel in. De wijnen die hierbuiten vallen bieden fantastisch materiaal voor minder ambitieuze doelen als gewoon genieten en ontspannen. Later we er van profiteren zolang het nog kan.

PDF Downloaden / afdrukken
Nog geen recenties voor dit product.

Schrijf uw eigen recensie

Hoe waardeert u dit product? *

  -- - -/+ + ++
Verteerbaarheid (doordrinkbaarheid)
Prijs/kwaliteit verhouding
Bewaar- en ontwikkelingspotentieel

Eigen tags

Anderen markeerden dit product met deze tags:

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Wijnmaker

Abadia Retuerta is voor velen in korte tijd een begrip geworden. Dit grote wijngoed is het resultaat van een Zwitserse investering (Novartus) in Spaanse grond waarvan de wijngaarden en de kelders aangelegd en ingericht zijn met Frans genie (Pascal Delbeck uit Saint Emilion). Niet zomaar Spaanse grond, maar ideaal gelegen hellingen met uitzicht op het beroemdste wijngoed van Spanje: Vegas Sicilia. De Zwitsers hebben het geluk gehad dat zij een even intelligente als wijngekke, Spaanse advocaat bij de hand hadden, die op zijn beurt erg bevriend was met Pascal Delbeck. Hij kreeg Delbeck zo ver om gedurende de opstartperiode de rol van technisch architect, wijnmaker en visionair op zich te nemen.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.