UITGEBREID ZOEKEN

 

 

Jean-Paul Brun Terres Dorées

“Dit is genieten op een hoog en kostbaar Bourgogne-Premier-Cru-niveau voor een fractie van de prjis.”

Het was tot voor kort eigenlijk best een beetje in de mode om met een zeker dedain over de Beaujolais te praten. Het verhaal is bekend en tot op het bot versleten: het wereldwijde succes van de Beaujolais Nouveau of Primeur slaat om in afkeer bij serieuze liefhebbers. Ongeacht of het product de naam Beaujolais onwaardig was, hetgeen helaas heel vaak het geval was.

Maar een piepjonge beaujolais van een geschikt, dus vroegrijp, jaar kan enkele weken na de geboorte al een echt onweerstaanbare en ware sensatie van vruchtenintensiteit zijn. Maar als het in de mode is om daar negatief over te doen dan heeft dat helaas ook zo z’n effecten op de wijnen die helemaal niets te maken hadden of hebben met het primeur-circus. Dat wil zeggen de Crus en de Beaujolais-Villages die na Pasen volgend op de oogst op fles gebracht worden.

 Dat is nu passé! De streek is bezig aan een ware renaissance dankzij de inzet van talentvolle wijngoedbezitters en wijnmakers. Wijnhuizen uit de Bourgogne investeren volop in de spot goedkoop geworden Beaujolaiswijngaarden, omdat ze overtuigd zijn van een groot kwaliteitspotentieel. Vergelijkbaar met dat van hun eigen Bourgogne-gebied. Waar echter geen uitbreiding meer mogelijk is en waar de prijzen per hectare een duizelingwekkende hoogte hebben bereikt.

 Een van de grote gangmakers in de Beaujolais is Jean-Paul Brun die wij al vele jaren volgen en promoten. Wie zijn l’Ancien proeft realiseert zich onmiddellijk dat het hoogst ongepast is om zich in negatieve zin over Beaujolais –alsof dit een wijn is!– uit te laten. Deze wijn (l’Ancien) illustreert op een werkelijk briljante wijze het talent dat nu in de hele streek opkomt om het potentieel uit grond, stok en druif te halen. L’Ancien biedt het specifieke gamay-karakter in combinatie met de nauwkeurigheid en de elegantie van een fijn Bourgogne. Dit is genieten op een hoog en kostbaar Bourgogne-Premier-Cru-niveau voor een fractie van de prijs.

  1. Terres Dorées Première 2011 Beaujolais AOC

    Terres Dorées
    Première 2011
    Beaujolais AOC


    • De 1e beloning voor de gewetensvolle wijnmaker terwijl de grote wijnen nog vergisten.
    • De finale is een echt Gamay-feest in de meest delicate vorm.
    € 9,25
    • 12.0%
    Gevogelte, op de huid gebakken vis, paddestoelen.
  2. Terres Dorées 2011 Morgon AOC

    Terres Dorées 2011
    Morgon AOC


    • Uitstekende vervanger van de Pinot Noirs uit de Bourgogne.
    • Explosieve sappigheid.
    € 14,95
    • 12.0%
    Roodvlees (dooraderde T-bone), kalfsnier, wild (zomerree), lamszadel. Wild konijn.
  3. Terres Dorées Classic 2011 Beaujolais Blanc AOC

    Terres Dorées
    Classic 2011
    Beaujolais Blanc AOC


    • De zachte, smaakvolle zuren zorgen voor de juiste frisheid.
    • Aantrekkelijker geprijsd dan veel witte basis-bourgognes van de grote huizen. En beter...
    € 12,50
    • 12.0%
    Tartaar van zalm, tonijn, verse koningskrab. Ambachtelijke kazen.
  4. Terres Dorées l'Ancien 2011 Beaujolais AOC

    Terres Dorées
    l'Ancien 2011
    Beaujolais AOC


    • Een ultieme plezierwijn uit de Beaujolais. Zo verschrikkelijk elegant!
    • 100% expressie van de Gamay-druif. Harmonieus, sappig en spannend.
    € 12,25
    • 12.0%
    Geroosterde vis, kalfsvlees en Bresse-kip. Vegetarische gerechten op basis van groenten.
  5. Terres Dorées 2011 Côte de Brouilly AOC

    Terres Dorées 2011
    Côte de Brouilly AOC


    • De houtvrije puurheid is ontroerend.
    • Bescheiden alcoholgehalte, dus ook ideaal als lunchwijn.
    € 14,50
    • 12,5%
    Gevogelte en konijn. Maar ook kalfszwezerik en zachte korstkazen (bijv. Saint Marcelin).
  6. Terres Dorées 2011 Moulin-à-Vent AOC

    Terres Dorées 2011
    Moulin-à-Vent AOC


    • Moulin-a-Vent blijft één van onze lievelingscuvées van JP Brun.
    • Ontroerende puurheid.
    € 17,25
    • 12.0%
    Orgaanvlees, coq au vin rouge, fijn haarwild (ree), wilde eend en duif.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.