VIER WEKEN LANG ELKE WEEK EEN VERRASSENDE AANBIEDING!

Vier weken lang ontvangt u elke week een verrassende aanbieding. Houd daarom uw e-mail en/of brievenbus goed in de gaten. De aanbieding is telkens twee weken geldig. Snel bestellen kan telefonisch of via onze webshop. 

VIER GLOEDNIEUWE WIJNEN UIT SARDINIË VOOR EEN SUPER INTRODUCTIEPRIJS!

De tweede aanbieding komt uit de Middellandse Zee, Sardinië om precies te zijn. In de categorie betaalbare karakterwijnen ontdekten we daar onlangs de wijnen van Cantina del Vermentino, een samenwerkingsverband van ongeveer twintig lokale wijnboeren die op coöperatieve inslag wijnen maakt. En dat doen ze verrassend goed. 

Het op het eiland heersende Middellandse Zeeklimaat wordt gekenmerkt door lange, hete zomers en milde winters. Het vereist echt vakmanschap om onder deze omstandigheden goed verteerbare en voldoende frisse wijnen te maken. De wijnen van Cantina del Vermentino zijn daar stuk voor stuk uitstekende voorbeelden van. Pure druivenexpressie, een verleidelijk mediteraan karakter en een verkwikkende frisheid zijn in elke wijne volop aanwezig.

De witte wijnen, Aghilóia en Funtanaliras, zijn geclassificeerd als DOCG Vermentino di Gallura en onderscheiden zich van de reguliere Vermentino’s (die doorgaans zijn geclassificeerd als DOC) door een uniek karakter. Dat wordt vooral veroorzaakt door het microklimaat in de noordhoek van Sardinië: door de combinatie van hitte en de invloed van de sirocco (zuidelijke wind, die hete en droge lucht uit de Sahara naar het noorden voert) krijgen de druiven een bijzondere concentratie. Om dit unieke karakter te benadrukken is in 1996 de DOCG Vermentino di Gallura ingesteld.

Waar bij de witte wijnen de Vermentino-druif de absolute alleenheerser is, geldt bij de rode wijnen de Cannonau (Grenache) als dominante factor. Kiri bestaat voor 100% uit de genoemde druif en in Abbaía vormt Cannonau de ruggengraat van de wijn, ondersteund door de meer lokale rassen Malaga, Monica en Pascale.

Ze vormen alle vier echt een aanwinst. Dankzij de zeer aantrekkelijke introductieprijzen is het snel in huis halen ervan een goed betaalbare must voor elke rechtgeaarde wijnliefhebber. Snel bestellen kan telefonisch of via onze webwinkel. Volgende week hebben we weer een nieuwe verrassende aanbieding voor u!

 1. Cantina del Vermentino Kiri 2010 Cannonau di Sardegna DOC

  Cantina del Vermentino
  Kiri 2010
  Cannonau di Sardegna DOC


  Heel goed aan tafel inzetbaar, maar ook daar buiten een geweldig glas!

  Originele afwisseling op de klassieke wijnen en wijnstreken.
  € 9,95
  13.0%
  Konijn, maiskip, parelhoen, kalfsvlees. Vaste op de huid gebakken vis.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.