UITGEBREID ZOEKEN

 

 DOMAINE FRANÇOIS LUMPP

Bij ons meest recente bezoek werd even gememoreerd hoe lang de samenwerking tussen dit zo in reputatie gegroeide bezit en Sauter Wijnen al stand hield. Meer dan 35 jaar!

Een bevriende wijnproducent had ons in contact gebracht met de familie Lumpp toen de twee broers nog samen het familiewijngoed bewerkten. François kwam snel tot het inzicht dat hij als solist verder zou kunnen komen. Hij liet zich uitkopen met behoud van een deel van de wijngaarden en bouwde een nieuwe kelder.

Vanaf dat moment is hij gaan werken aan de opbouw van de reputatie door alleen maar in kwaliteit te investeren. Hij rooide stokken die een te productieve onderstok hadden, voerde de plantdichtheid op tot 11.000 stokken per hectare daar waar dit mogelijk bleek. En waar dit nog niet gerealiseerd is, staat het op het programma.

Zeer intensief werken in de wijngaard met het grootste respect voor de natuur is zijn devies, maar het is ook de dagelijkse realiteit. Hij reist niet de hele wereld af om zijn wijnen de aandacht te geven die zo verdienen. Dat laat hij graag over aan zijn vertrouwde importeurs en verdelers.

De continue stroom van positieve perspublicaties zorgen ervoor dat de belangstelling voor zijn wijnen, die de reputatie van de grote wijnen uit de Côte d'Or ontberen, blijft groeien.

Het niet aflatende titanenwerk in de wijngaard, de beheersing van de vinificatie en de perfecte dosering van het gebruik van alleen het allerbeste hout zorgen voor een indrukwekkende regelmaat en een stijgende kwaliteit. Het bezit wordt dan ook door de vakpers onderscheiden op een manier waar producenten van vele malen duurdere wijnen in de Côte de Beaune en de Côte de Nuits echt jaloers op zijn.

Het moge duidelijk zijn dat dit voor ons altijd als het grote argument heeft mogen gelden: hetzelfde genoegen tegen een veel lagere prijs als beloning voor het afzien van een 'dure en grote' naam.

Wie het feest van de ontdekking van de puurste en toch goed betaalbare Pinot Noirs niet mis wil lopen doet er goed aan de kelder te voorzien van de wijnen van François Lumpp. Dat kan één keer per jaar op een uiterst gunstige wijze. Door in te tekenen op de en primeur aangeboden wijnen, dit jaar van de prachtige wijnmakers-oogst 2010.

Klik hier om naar de primeuraanbieding te gaan >>>
   
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.