UITGEBREID ZOEKEN

 

 DOMAINE ERIC FOREST

Eric Forest leidt een wijndomein dat sinds acht generaties van vader op zoon wordt overgedragen. Hij bewerkt wijngaarden die aangelegd zijn tussen 1930(!) en 1970 en produceert zes verschillende wijnen. Met als herkomstbenaming Pouilly Fuissé en daarnaast een Saint-Véran en een Mâcon-Vergisson. De hoeveelheden zijn uiterst bescheiden.

Zijn grootvader heeft hem er toe aangezet een bijzondere filosofie op het gebied van wijngaardbeheer te ontwikkelen. Hij, de grootvader, heeft aan Eric alle kennis en ervaring inzake natuur en biodynamische aanpak overgedragen. Eric wil echter niet in het keurslijf van gecertificeerd werken klem komen te zitten. Wel verricht hij bepaalde handelingen onder invloed van bewust gekozen maanstanden.

Alle werk geschiedt handmatig met een uiterst nauwkeurige uitvoering als doel. Het begint met kort snoeien om de wijnstokken zoveel mogelijk lucht te geven en het gebruik van bestrijdingsmiddelen drastisch te (kunnen) beperken. De strijd tegen onkruid wordt aangegaan door middel van regelmatig omploegen waardoor het leven in de bodem sterk gestimuleerd wordt en de wortels van de wijnstokken verplicht worden om dieper te gaan. De bodeminvloed wordt daardoor echt belangrijk en is ook waarneembaar in de wijnen.

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschieden in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

Z'n talent, ambitie en prestaties duiken steeds meer op in de internationale wijnpers. Een vroege ontdekking en een serieuze belofte voor de toekomst!

Klik hier om naar de primeuraanbieding te gaan >>>
   
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.