AUTHENTIEKE, BIOLOGISCHE WIJNEN UIT SICILIË

Ten tijde van de Italiaanse eenwording richtte Diego Rallo in 1860 zijn eigen wijndomein op: Cantine Rallo. Enkele van zijn speerpunten waren destijds het produceren van wijnen die aan een behoorlijk hoge kwaliteitseis dienden te voldoen en bovendien moest iedere Italiaan zich de wijnen kunnen veroorloven. Welnu, beide uitgangspunten heeft men bij Rallo nog steeds hoog in het vaandel staan.

Sinds midden jaren negentig van de 20e eeuw is de familie Vesco eigenaar van het domein. Samen met een aantal personeelsleden ontfermen zij zich over het circa 100 hectaren grote bezit. De wijngaarden zijn gelegen in Trapani, de meest westelijke provincie van Sicilië. Logischerwijs is de invloed van de Middellandse Zee nadrukkelijk aanwezig. Verkoelende zeewind, gecombineerd met de hoogte van de wijngaarden – tussen 250 en 600 meter boven zeeniveau - maken dit tot een bijzonder microklimaat waarin slechts enkele druivenrassen tot hun volle wasdom kunnen komen. Lokale rassen als Grillo en Nero d'Avola gedijen er zeer goed evenals de meer mondiale Syrah.

De nadruk in de wijngaarden ligt op biodiversiteit. Het grootste deel, zo'n 90 hectaren verspreidt over 68 wijngaarden, is als vanzelfsprekend aangeplant met druivenstokken. De overige percelen zijn bewust aangeplant met olijfboomgaarden, struikgewas, bloemen en kruiden. Op deze manier bestaat er een zeer gebalanceerd geheel van bacteriën, insecten en micro-organismen die samen zorg dragen voor een natuurlijke bescherming van onder andere de druivenstokken. En dat op geheel natuurlijke/biologische wijze.

De afgelopen drie jaar stelde de familie Vesco volledig in het teken van de conversie naar Biologische wijnbouw met een duidelijke focus op autochtone druivenrassen. Dit soort ontwikkelingen zien we heel graag en het is daarom dat we de wijnen opnieuw en met veel plezier onder uw aandacht brengen.

 1. Rallo La Clarissa 2010 Sicilia IGT

  Rallo
  La Clarissa 2010
  Sicilia IGT


  • Eigenzinnige en intrigerende wijn, maar verfijnd en volop genoegen verschaffend.
  • Goede expressie van de Syrah-druif uit een mediterraan klimaat.
  € 8,75
  • 13.0%
  Diverse bereidingen van lamsvlees en niet te uitgesproken wildgerechten.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.