OPNIEUW EEN VEELBELOVEND,
MAAR KLEIN PRODUCTIE JAAR GETYPEERD DOOR KRACHT EN FRISHEID

Oogstjaar 2009 maakt een overweldigende indruk; een jaar met een zeldzaam voorkomende intensiteit en rijkdom van kerngezonde, optimaal rijpe druiven die maar heel weinig, extreem geconcentreerd sap hebben los gelaten. De toelichting van Daniel Ravier maakt duidelijk dat het een veelbelovend jaar gaat worden: "De winter 2008 en het begin van het voorjaar 2009 waren bijzonder regenachtig en vochtig. De krachtige regenbuien die we na de oogst 2008 gedurende vier maanden hebben kunnen waarnemen, hebben gezorgd voor een uitstekend en noodzakelijk herstel van de waterreserves. Na een klein regenbuitje halverwege mei 2009, is de droogte begonnen. De zomer was warm, maar zonder hittegolven met eerder goede dagtemperaturen en nogal koele nachten.

Opnieuw was er sprake van een vroege oogst en we zijn begonnen op 21 augustus, een week eerder dan in 2008. De verschillende wijngaarden hebben heel verschillend gereageerd: sommige hebben tegen het einde van het bereiken van de rijpheid geleden onder de droogte. Andere hebben dankzij een wat diepere bodem goed weerstand geboden en zeer interessante resultaten opgeleverd. In zijn algemeenheid heeft de totale wijngaard geen echt vochtgebrek met de daarbij behorende stress gekend. Dit dankzij de de winterregens.

De oogst 2009 zal, ondanks die interessante waterreserves, geen grote productie voortbrengen. De droogte van de twee daaraan voorafgaande oogsten heeft diepe sporen achter gelaten met onder andere een zeer beperkte bloei (2009). Het volume zal bijna overeenkomen met 2008, met opnieuw een zeer laag rendement van nog geen 30 hl/ha. De Cuvées afkomstig van de armste bodems laten een nog ingrijpender verlaging van de opbrengst zien. Ondanks de vroegtijdige rijpheid vertonen de wijnen een goed evenwicht tussen het zuurgehalte en de tannine- en kleurextracties. 2009 presenteert zich als een zeer veel belovende jaargang." 1. Domaine Tempier Cuvée Classique 2009 Bandol a.c.

  Domaine Tempier
  Cuvée Classique 2009
  Bandol a.c.


  • Dit is echt een serieuze concurrent van de terroir-cuvées la Migoua en la Tourtine
  • De wijn bezit de zachte frisheid van de optimaal rijpe vrucht. De harmonie is totaal!
  € 27,00
  • 14.0%
  Unieke diner(wild)wijn zoals lamskroon, reerug en haas
 2. Domaine Tempier Cuvée La Migoua 2009 Bandol a.c.

  Domaine Tempier
  Cuvée La Migoua 2009
  Bandol a.c.


  • Teder en krachtig, geconcentreerd en elegant. Dit is dansend en nu al onweerstaanbaar
  • Florale, subtiel gekruide expressie op: roos en viooltjes, maar ook rijpe vruchtentonen
  € 40,00
  • 14,5%
  Vleugelwild, orgaanvlees, maar ook bij op de huid gebakken of in de oven gegaarde vis
 3. Domaine Tempier Cuvée La Tourtine 2009 Bandol a.c.

  Domaine Tempier
  Cuvée La Tourtine 2009
  Bandol a.c.


  • Krachtig gestructureerd en eerder viriel geheel met toch een model-balans
  • Verfijnde kracht en opvallende authenticiteit. Voer voor de echte liefhebbers.
  € 40,00
  • 14,5%
  Zeer grote diner- en wildwijn; reeurug, gekonfijte kalfswang met zwarte truffel
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.