Muscat Beaumes de Venise;
de uitverkoren dessertwijn!

De Muscat Beaumes de Venise – in dit geval die van Perrin & Fils -  is de uitverkoren dessertwijn. Dit bleek thuis bij het spontaan in de praktijk brengen van de door de Perrins aanbevolen wijn/spijs-combinatie: Muscat Beaumes de Venise 2008 met een ‘Petit soufflé Citron au Laurier’.
 
Fabrice Langlois, de chef-kok van de Perrin-familie op Beaucastel, is voortdurend aan het werk om de beste wijn/spijs-combinaties te ontdekken en uit te voeren. Zijn recept luistert nauw, maar bleek heel goed uitvoerbaar. Een soufflé maken is voor amateurkoks niet zo gemakkelijk wegens het “inzakgevaar”. Deze lukte wonderwel, bleek uitstekend van smaak en de combinatie met de wijn was een groot succes. Wijn en gerecht groeiden in de confrontatie, mede onder invloed van de fijn geraspte citroenschil.  Dan is er sprake van een heel bijzondere en fascinerende smaaksensatie!
 
Deze bijzondere smaaksensaties delen we graag met u. Daarom hieronder het recept van Fabrice Langlois en de aanbevolen wijn.
 
Erik Sauter sr.
 

 


Petit soufflé Citron au Laurier
RECEPT VOOR 4 PERSONEN
 
Ingrediënten:
10 cl. melk, 10 gr. boter, 30 gr. suiker, 2 eidooiers, 3 x alleen het wit van het ei, 1 hele citroen (voor de geschaafde citroenschillen) en 1 koffielepeltje Laurier in poedervorm.
 
Bereiding:
1) De boter laten smelten met de melk en de suiker. De bloem toevoegen en lauwe oplossing flink kloppen boven een zacht vuur totdat het geheel dik wordt. Dan de garing meteen stoppen en het eigeel en de geschaafde citroenschil en de laurier in poedervorm erbij doen. Kloppen tot er een homogene massa ontstaat en het geheel overdoen in een schaal. De schaal met papier afsluiten en laten afkoelen.
2) Vormpjes met boter insmeren en de boter royaal van suiker voorzien.
3) Op het laatste moment de eiwitten tot sneeuw opkloppen en in de massa roeren. De vormpjes ermee opvullen tot een halve centimeter onder de bovenrand.
4) De vormpjes in de oven zetten gedurende 12 tot 13 minuten op 165°C.

 

 1. Perrin & Fils 2008 Muscat Beaumes de Venise

  Famille Perrin 2008
  Muscat Beaumes de Venise


  De uitverkoren dessertwijn! Nobel zoet in combinatie met de juiste frisheid.

  Groote smaakintensiteit i.c.m. verfijning, verteerbaarheid en lengte.
  € 21,90
  15.0%
  Desserts. Patisserie al dan niet in combinatie met (room)ijs. Soufflé.
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.